Nyheter

Enkelt vidare till kvartsfinal

Idag vid lunchtid började OS-äventyret 2012 för Lassi Karonen. Så här sammanfattade Lassi och hans tränare Per "Pliggen" Andersson loppet som slutade med en förstaplats:
– Det blev ett lopp ungefär som jag tänkt mig, säger Lassi. Aleksandar Aleksandrov från Azerbaijan öppnade lite snabbare, men jag låg bra med i loppet strax bakom honom inledningsvis.  Tyckte dock inte det gick så fort i starten och kunde ta mig förbi vid tusen meter. Sen när jag var förbi vek han sig ganska snabbt och jag kunde ta det ganska lugnt sista fem hundra metrarna. Jag tycker att rodden kändes stabil, kroppen svarar på ett bra sätt. Det kändes roligt att tävla, och nu har jag fått en bra start. Visst märks det att det är nåt speciellt att tävla här i England, det är en klassisk idrott här som många älskar. Det står publik längs hela banan och det är lite extra ståhej kring allting, jag gillar det.
Nu ska jag förbereda mig på bästa sätt och ladda för tisdagens kvartsfinal.

Per ”Pliggen” Andersson – Lassis tränare, sammanfattar:
– Loppet gick enligt den plan vi hade. Rent tekniskt såg det bra och vi är precis där vi vill vara formmässigt just nu. I övrigt konstaterar jag att det var väntade segrare i de olika försöksheaten, möjligen rodde kubanen Fournier Rodriguez något sämre än väntat, annars var det bara favoriter i täten. Det är en jättetuff konkurrens i herrarnas singelsculler och vi gillar läget att vara med i den här matchen. Och att få ro ett OS här i England är det största man kan vara med om som roddare. Det står åskådare precis längs hela banan och skriker.

Kvartsfinalerna körs med start vid 12-tiden (engelsk tid) på tisdag!

Kommentarer:

 1. Fin början Lassi!! Jag satt på tåget hem och försökte överföra kraft just när 5 minuter gått. Akta dig för alla bacillusker nu så blir det nog en rolig vecka!

  28 juli 2012 20:04 av: mor.
 2. Hej Lassi! Jag undrar hur mycket du tjänar i prispengar ungefär per varje världscup? :)

  29 juli 2012 11:36 av: Elit Junior roddare
 3. Vill också gratulera ditt försök hur det roddes! Såg bra ut , lycka till framöver nu :) 

  29 juli 2012 11:39 av: Elit Junior roddare
 4. Hej Elit Junior Roddare!

  Jag har inte tjänat en krona på världscupen. De har inga prispengar där. Jag har vunnit prispengar på några andra tävlingar tex Holland Beker och en långdistanstävling som heter Armada cup men det är inte så att man kan leva på prispengar i roddsporten. Även om man skulle vinna alla tävlingar som har prispengar.

  Hoppas att du inte ror för pengarnas skull utan för att det är det du tycker om att göra. Jag kan leva på min idrott men det är tack vare bra samarbetspartners och SOK.

  Kämpa på och ro för den fantastiska upplevelse det är.

  29 juli 2012 19:27 av: Lassi
 5. Starkt!! 

  Den här gången blir det guld. 

  Kollar loppen och håller tummarna. Kör hårt! 

  Hälsa Linda. 

  Pontus

  http://www.pontuslindberg.se/

  30 juli 2012 19:09 av: Pontus
 6. Sv: Ah. Det e4r den jag har. Gillar den mycket, e4n se5 le4nge! He4r av dig ne4r du vet mer, jag tar ge4rna en sve4ng pe5 Nova ne5gon dag, jag kan inte ge5 de4r med min kille ff6r jag blir se5 stsaesrd av hans uttre5kade miner, haha. Jag hinner se4kert innan vi flyttar, nu ne4r jag skriver det he4r kom jag pe5 att det e4r en vecka kvar. Jf6sses! Jag trodde det var tve5 och struntade i att jag inte riktigt fick ihop matten med datumen Men vi kan ju hf6ras om det Jag har inte se5 me5nga jobbdagar framf6ver som det ser ut nu se5 jag har ganska mycket fritid.

  28 september 2012 23:21 av: Nurhan
 7. ylDii7 qtvukmzldkna

  29 september 2012 13:57 av: zrquxwo
 8. gcbiX0 zyaywvblkhii

  01 oktober 2012 15:18 av: ljglttkna
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation  

Nyheter


Prenumerera på nyheter

RSS och ATOM håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor, uppdaterar en RSS eller ATOM-tjänst dig fortlöpande om nyinkomna nyheter.